Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia,mam juz wszystko,ale nie w torbach. Boje sie,ze bedzie tak jak u Kasi. Dzisiaj pakowanko a jutro szpital A tak powaznie,to czekam do czwartku. Koniec remontu,wszyscy jada do domu. Zostajemy tylko sami z mezem I strasznie sie ciesze na te chwile. Mam juz dosc tego balaganu i domu pelnego ludzi. Do tego koncze juz pracowac wiec cale dnie wolne. Spakuje sie wiec w weekend. To bedzie skonczony 37 tydzien,wiec torby niech juz sobie beda Skurcze mam ze 30 razy dziennie. Tyle,ze nie bola. Nie zwracam na nie uwagi. Skurcze lydek tez codziennie i boli mnie kosc ogonowa To jakby wlasnie taki skurcz w tylek No i dol plecow. Praktycznie caly czas. No i jeszcze te klocia w dole brzucha. Paskudne. Ale to objaw rozwierajacej sie szyjki. Po za tym to wszystko jest ok I juz nie moge sie doczekac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
skurcze w tylek to pewnie juz tez z krzyza ida Coraz blizej do porodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Smiac mi sie chce z tych skurczy w tylek Ale to takie dziwne uczucie. I faktycznie u mnie to schodzi ten bol z plecow na kosc ogonowa i paskudnie sie rozchodzi. W ogole czuje jakbym sie rozpadala na kawalki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ja juz o lydkach nawet nic nie mowie bo to juz standard-dzis w nocy tak mnie zlapal ze masakra,az rano noga mnie bolala.ja wczoraj mialam taki mocny skurcz w tylek i normalnie jakos tak mi sie zrobilo ze jak podnosilam jedna noge to bardziej mnie chwytal wiec przez jakis moment musialam ja powluczyc.
u mnie zjazd rodzinny dopiero sie zaczyna....mama przyjezdza i to mi akurat nie przeszkadza,ale moj szalony tato jak zwykle plany zmienia co minute i chce zostac u nas caly miesiac,a ja juz zaprosilam moja siostre z mezem na ten czas,czyli wyjdzie na to ze w jednym nieduzym jak na tyle osob mieszkaniu bedzie 8 doroslych osob plus 2 dzieci w tym jedno niemowle...juz im to sugerowalam ze to troche przyduzo jak na tak meczacy dla mnie okres ale chyba moich argumentow nie wzieli pod uwage....mam nadzieje ze jakos to przezyje....narazie modle sie o to zeby teraz nie urodzic poki mojego meza nie ma w domu.jak robie obiad to na dwa dni,staram sienie szalec ze sprzataniem choc u mnie to trudne,zostaly mi spacery z synkiem i zabawy.
powiem ci aga ze mi nie zalezy zeby do tego 40 tyg.wytrwac-chcialabym urodzic najlepiej w 39.to bylo by super-bez stresu,ze juz po terminie a tu nic i mala by tak sie nie''rozrosla''hehe.bynajmniej z dnia na dzien ten brzuch mam coraz nizej-nawet dzis pod prysznicem wydawalo mi sie ze znowu opadl-mam go bardzo juz nisko.narazie wody mi nie odeszly ani ten czop sluzowy wiec jestem spokojna.najgorsze jest to ze ja przy kubie mialam przebijane wody i zaden czop sam mi nie wyszedl...mam nadzieje ze teraz tego momentu nie przegapie.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia,ja tez bym chciala z tydzien przed terminem. Ale co nas czeka to ja nie wiem. Od poczatku ciazy martwilam sie,ze nie donosze przez te bole i potem skurcze. Ty pewnie tez mialas tak samo. A teraz przestalam o tym myslec. I moze Julka zrobi mi psikusa i nie bedzie chciala tak szybko wyjsc Twoja Oliwka tez moze zrobic tak samo A z tymi odwiedzinami rodzinki,to bedziesz miala istny sajgon Ja na razie nie planuje zadnych odwiedzin. Musze pobyc troche sama z mezem. Jak Julka sie urodzi, to tez chcemy sie nia nacieszyc. Po paru dniach dopiero dam zielone swiatlo na odwiedziny No i zacznie sie. Siostra,dwoch braci,mama i tata. Do tego rodzina ze strony meza.O rany! Juz sie boje Nie planuje wyjazdu do Polski az do swiat Bozego Narodzenia,wiec wszyscy przyjada do nas. Do tego Julka bedzie pierwsza wnuczka moich rodzicow i rodzicow mojego meza tez. Wiec przyszli dziadkowie szaleja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
kasiar to nie moja sprawa i niechce cie urazic ale mam pytanie czy zuzka nie jest jeszcze za mala zeby odstwiac ja w nocy od mleka i zeby pila tylko herbatke???????? ja tak jak napisala inna mamuska ze tez nie slyszalam o takiej metodzie z moja starsza juz corka pamietam ze ona sama poprzestala pic mleko w nocy ale jak sama tego chciala i bylo o duzo starsza.nie gniewaj sie na mnie kasiar ale ja tylko sie pytam nie pouczam. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Nie gniewam sie
Ale tez nie uwazam ze to za wczesnie, bo 2 miesieczne dziecko moze juz spac do 6-7 godzin bez przerwy na jedzenie, ona zjada o 23 mleczko i przesypia do 4-5 teraz no i zoladek dzidzi tez potrzebuje odpoczynku jak doroslych metoda jest stara i opisywana na dzieciecych forach, ja tez znam ja od mojej mamy. Jest to nauka przedluzania snu w nocy a Zuzia w dzien i tak je co 2-3 godziny wiec wszystko jest ok, na 6 dni przybiera 400g dwa razy tyle co norma na tydzien i Zuzka jest na modyfikowanym w wiekszosci, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
hej wammam pytanko dostalam list ze szpitala no i nie wiecie moze tak mniej wiecej oczywiscie ile trwa takie pierwsze spotkanie w szpitalu i jak ono bedzie wygladac??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
dzis rozmawialam z rodzicami i cale szczescie udalo mi sie wybic im z glowy zjazd rodzinny na tyle osob w jednym czasie.tata wyjezdza po 2 tyg.czyli jeszcze przed porodem(jezeli brac pod uwage termin ktory mam ustalony na porod),mama zostaje do konca sierpnia zeby mi pomoc a siostra ze szwagrem zostaja tylko na tydz.pozniej tylko jeszcze we wrzesniu tesciowa bedzie ale ona juz bedzie mieszkac razem z tesciem bo tez tesc jest w norwegii i pracuje.My w tym roku juz do PL sie nie wybieramy.w nastepne lato pojedziemy jak oliwka troche podrosnie.
a powiedz mi,ciebie tez tak zgaga meczy?bo mnie okropnie!poza ciaza nigdy nie mialam zgagi a teraz to masakra jakas!wogole ta koncowka ciazy daje mi juz popalic.co prawda od ostatniej wizyty,czyli miesiac temu przytylam tylko 2 kg ale czuje sie juz ociezala i chcialabym miec to za soba.
my mamy w rodzinie juz 2 szkrabow,ale nasz kubus byl pierwszy wiec wiem o czym piszesz ze dziadkowie szaleja-mojego meza siostra w tamtym roku urodzila synka,wiec mamy 2 chlopcow,teraz bedzie pierwsza dziewczynka w rodzinie wiec babcie szaleja z zakupami sukieneczek i itp.itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
No i jeszcze gdyby mala jeszcze mi jadla tak czesto w nocy modyfikowane to moglby pojawic sie kolejny problem - otylosc... karmienie tylko piersia to jest na zadanie... u nas niestety karmienie piersia sie nie udalo moze przy nastepnej dzidzi kiedys tam w przyszlosci.
Ja juz np. tydzien temu mialam okres, pomimo ze odciagam jeszcze mleka tyle ile sie da.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok